Νέα

ΝΕΑ

21 Αυγούστου 2017

ΥΠΕΝ: Ξεκινά το δεύτερο ενδιάμεσο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ Οικον»

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγραψαν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, και ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας, Αλέξης Χαρίτσης, ξεκινά την επόμενη εβδομάδα η ενεργοποίηση του δεύτερου ενδιάμεσου προγράμματος «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον». Οι νέοι εθνικοί πόροι που θα διατεθούν για το συγκεκριμένο πρόγραμμα ανέρχονται σε περίπου 61 εκατομμύρια ευρώ και θα διασφαλίσουν τη χρηματοδότηση περισσότερων από 6.000 ωφελούμενων.

Στόχος  του νέου προγράμματος - «γέφυρα» είναι η κάλυψη επιπλέον αιτήσεων από αυτές  που είχαν υποβληθεί το 2014 στο «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον», αλλά δεν μπόρεσαν να εξυπηρετηθούν λόγω της ανεπάρκειας τότε των σχετικών κονδυλίων. Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο ενδιάμεσο πρόγραμμα, που υλοποιήθηκε το καλοκαίρι του 2016, με την εξασφάλιση 75 εκατ. ευρώ κάλυψε πάνω από 8.500 ωφελούμενους. Έτσι, με συντονισμένες προσπάθειες της κυβέρνησης, τα δύο ενδιάμεσα προγράμματα ενισχύουν συνολικά περίπου 15.000 νοικοκυριά.

Η απόφαση αυτή συμβάλλει στην αναθέρμανση όλων των δραστηριοτήτων που σχετίζονται με τον κατασκευαστικό κλάδο, στην υλοποίηση των στόχων της χώρας για τη μετάβαση σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών ρύπων και στη μείωση του ενεργειακού κόστους για χιλιάδες πολίτες, με έμφαση στα χαμηλότερα εισοδήματα.

Επιστροφή

Προμηθευτές

χαλυβουργία ελλάδος
xalkis
iktinos
elemko
vivechrom
vimar
villeroy
valsir
vaillant
tesio porte
sto
stavrianos
siemens
saint-gobain glass
purmo
paradox
nibe
neopor
marazzi
mapei
legrand
lafarge
kone
knauf
kermi
kerakoll
inventor
interno
ikusi
ideal Standard
halcor
gsi
grstone
grohe
golmar
abb
alta_linea
alumil
baumit
cusmart
daikin
damask
dowxenergy
franke
Copyright © 2017 ΕΥΔΜΗΤΟΣ ΕΤΕ. All Rights reserved.
Powered by cybertechnics.